KINDERDIALOOG IN OISTERWIJK

Op woensdagmiddag 23 december vindt de tweede kinderdialoog van dit jaar plaats in Oisterwijk. In samenwerking met PetjeAf Oisterwijk.


EERSTE KINDERDIALOOG IN OISTERWIJK

De grootste verrassing van de Week van de Dialoog was de Kinderdialoog. Met 6 kinderen van Petje Af Oisterwijk (https://www.petjeaf.nl/oisterwijk) ging op het Oude Raadhuis in Oisterwijk de kinderdialoog op woensdagmiddag om 16.00 uur van start. Dion is een dialoogbegeleider van het eerste uur van Oisterwijk in Dialoog en hij had aan alles gedacht: in plaats van koffie en thee, stond er ranja, appelsap en snoep klaar voor de kinderen. En het gedicht ‘Luister’ dat vaak wordt voorgelezen tijdens de dialoog had hij speciaal voor de kinderen aangepast. Tijdens de kinderdialoog gebruikten we ook het thema ‘Perspectief voorbij de crisis’.

Dion: "De kinderen hebben bij mij veel respect gecreëerd door 1,5 uur aandachtig naar elkaar te luisteren. Ze gingen vriendelijk en respectvol met elkaar om en ze waardeerden het verhaal van de ander. Misschien waren ze wel regelmatig goed aan het luisteren omdat hun mondjes gevuld waren met de snoep die op tafel stond? Nee hoor, het was fantastisch om de eerste kinderdialoog te mogen begeleiden in onze mooie gemeente. Ik heb genoten en de kinderen ook!"
En natuurlijk ook de kinderen aan het woord:
Vicemilda: “Het was heel erg leuk. Dion heeft ons gevraagd wat wij zouden doen als we burgemeester van Oisterwijk zouden zijn. En hij is ook bij ons op school geweest en dat was ik vergeten” (met veel gegiechel, want ze schaamde zich er een beetje voor dat ze de wethouder niet herkende). En “ik wil ook nog een keer meedoen”.

Mohammed: “De wethouder gaat met ons naar het bos en daar gaat hij papier en plastic met ons prikken”. 

>> Lees hier het hele verslag


Kinderdialogen in Utrecht
In Utrecht vinden regelmatig 'Kinderdialogen' plaats. Klik hier als u meer wilt weten. Meer over de Leergang Kinderdialoog die door Utrecht in Dialoog wordt aangeboden, klik hier.