Boekenlijst

Er zijn goede boeken over de dialoog geschreven en boeken waarin de dialoog vaak aangehaald wordt.
Heb je nog tips voor ons, dan horen we het graag!

 

Over dialoog, David Bohm
Door onze gedachten te onderzoeken en in dialoog te gaan, kunnen we een andere wereld creëren. Filosoof David Bohm toont in ‘Over dialoog’ helder aan dat inzicht in het proces van ons denken de enige manier is om problemen bij de wortel aan te pakken. Want als we problemen willen oplossen met dezelfde gedachten als waarmee we ze creëren, ontstaan er juist nieuwe. ‘Over dialoog’ laat zien hoe we ons op een compleet nieuwe manier kunnen verhouden tot onszelf, medemensen en de wereld waarin wij leven.
€18,99. Te bestellen bij Boekhandel Oisterwijk.


Ubuntu, Stroom van het bestaan als levensfilosofie, Mogobe Ramose

De Zuid-Afrikaanse filosoof Mogobe Ramose schreef het klassieke werk over ubuntu. Deze Afrikaanse filosofie verandert onze kijk op taal, politiek, religie, het rechtssysteem, onze omgang met de aarde en elkaar. Zij laat ons de wereld als totaal nieuw ervaren. Vanuit ubuntu, dat bekend is geworden door onder andere Nelson Mandela, is het bestaan een continue stroom waarin alles steeds een balans zoekt. Deze filosofie heeft behalve Afrika ook het Westen veel te bieden. Dialoog en David Bohm worden veelvuldig aangehaald in dit boek.
€ 19,99. Te bestellen bij Boekhandel Oisterwijk.


Dialogisch leiderschap, als het wijkt, Rens van Loon

Dialogisch Leiderschap gaat over jou, over de ander, over hoe we met elkaar omgaan. Rens van Loon werkt dit uit door de externe dialoog die mensen met elkaar kunnen hebben en de interne dialoog die je met je zelf kunt hebben op heldere en creatieve wijze samen te brengen in een proces van voortdurende transformatie. Dialogisch Leiderschap neemt je ook mee in de ontwikkeling van een levensloop vanuit het perspectief van het dialogisch zelf. Hoe zich dit in de loop van het leven van mensen kan ontwikkelen, vastzetten en transformeren. In de dialoog kunnen bewustzijn én informatie samenkomen. In de vertraging én de relatie krijgt het onvoorspelbare ruimte zich te tonen.
€ 24,95. Te bestellen bij Boekhandel Oisterwijk.


In Dialoog, Kees Voorberg

Kees Voorberg en Eelco de Geus schreven dit boek vanuit hun ervaring met de opleiding voor Dialoogbegeleiders, die zij samen gegeven hebben. Een boek vol praktische voorbeelden van dialoog in verschillende contexten, ingebed in een aantal theoretische grondbeginselen. Een boek voor mensen die dialogisch willen leven en werken, voor professionals die met dialogische grondbeginselen en methoden werken en voor maatschappelijk en politiek betrokkenen, die vinden dat het anders moet en willen weten hoe dat kan. >> Meer over Kees Voorberg.
€ 29,90. Te bestellen bij Dialogos

Maak jouw eigen website met JouwWeb